Werkwijze

In mijn praktijk bied ik psychotherapie aan individuele volwassenen van achttien jaar en ouder. Het is mijn bedoeling om je meer inzicht te geven in jouw doen en laten, jouw gedrag en gedachten en gevoelens, waardoor je daar meer grip op krijgt.

Ik werk zowel kortdurend (basis-GGZ) als langdurend (specialistische GGZ). Bij terugkerende problemen en min of meer vastgeroeste patronen is het vaak nodig wat meer tijd te nemen en met geduld en vertrouwen langer samen te werken. Dan ontstaat er een inzichtgevende behandeling die je in staat stelt verder te werken aan duurzame veranderingen in jouw leven.

Praktijk Zien maakt indien wenselijk ook gebruik van gevalideerde E-healthmodules. Je kunt tevens een online consult maken.

Behandelplan

In een eerste bespreking vertel je wat er aan de hand is en bekijken we samen welke behandelmethode voor jou het meest geschikt is. Vervolgens maak ik een behandelplan dat daarna nog regelmatig wordt geëvalueerd om te bepalen of we op de goede weg zijn.

Individuele klachten en persoonlijke doelen

In dat plan ga ik uit van jouw individuele klachten en persoonlijke doelen. Daarbij maak ik gebruik van verschillende therapeutische inzichten en werkwijzen; de zogenaamde integratieve psychotherapie. Een combinatie van technieken die – wetenschappelijk bewezen – effectief zijn en een doelgerichte aanpak van problemen mogelijk maken.

Soms is er geen sprake van concrete klachten, maar zit je al een tijd zo slecht in je vel dat je de behoefte voelt jouw situatie te onderzoeken en jouw gevoelens eens op een rijtje te zetten. Ook dan kan het zinvol zijn daarbij hulp te vragen. Als je twijfelt of dat wel nodig is, kun je contact met me opnemen voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek.

Crisissituatie

Als je in een crisissituatie zit en acuut hulp nodig hebt, kan ik je niet helpen. Ik zal je dan doorverwijzen naar een instelling die 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar is. In zo’n noodsituatie bel je de huisarts.