Psychotherapie

bestaat uit een reeks intensieve gesprekken waarin psychische problemen en/of stoornissen op een effectieve manier worden behandeld.

Doel van zo’n persoonlijke behandeling is dat je ervan opknapt doordat jouw psychische klachten sterk verminderen of veel beter hanteerbaar worden.

Als psychotherapeut los ik geen problemen voor je op, maar help je nare dingen anders te zien, pijnlijke gevoelens te verwerken of moeilijke situaties op een andere manier aan te pakken. Een probleem moet eerst herkend en erkend worden om het te kunnen verwerken en achter je te kunnen laten.

Het resultaat van een behandeling is afhankelijk van de aard van jouw problemen, jouw eigen inzet en vaardigheden en mijn deskundigheid als psychotherapeut.

Psychotherapie

is een intensief proces. Het gaat gepaard met ups en downs. Aan het eind van de behandeling krijg je geen garantie dat je de rest van jouw leven gelukkig zult zijn. Aan bepaalde persoonlijke omstandigheden kan ik als psychotherapeut niets veranderen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat je jouw problemen beter leert hanteren en er effectiever en positiever mee om kunt gaan.